По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение

...
 По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение
Коментари Харесай

Прогноза: По-малко купувачи и забавяне на темпото на имотния пазар през 2023 г.

 По-малък брой купувачи и по-дълъг интервал за взимане на решение преди покупка. Тези трендове ще бележат идната година съгласно прогноза на АДРЕС Недвижими парцели. Активността ще бъде с вълнообразен темперамент и ще бъдем очевидци на постоянно периодично повтаряне на спадове и растежи. Голяма е вероятността купувачите да станат по-малко от продавачите, което неизбежно ще понижи броя на транзакциите.

„ Общата посока на пазара на недвижими парцели ще бъде в мощна взаимозависимост от инфлацията, пазара на труда, битовите сметки, положението на дребния и междинния бизнес, както и политическата непоклатимост. Активни през 2023 година ще бъдат хората, търсещи жилище за лично прилагане. Тези с по-значителни спестявания също ще бъдат измежду участниците на пазара. Смятам, че притежателите на парцели в непредпочитаните региони и в неподдържани здания първи ще усетят, че би трябвало да намалят цените си. ”, разяснява Гергана Тенекеджиева, изпълнителен шеф на АДРЕС.

По думите ѝ, какво ще се случи с ценовите равнища през идната 2023 година ще зависи от броя на покупко-продажбите. А той от своя страна ще бъде резултат от това до каква степен ще се срещат упованията на двете страни. Затова е добре продавачите да се вслушват в купувачите и когато им се изиска отстъпка, да преценяват деликатно за какво и дали е рационална.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР